Nešto između
News:

*
Welcome, Guest. Please login or register. September 09, 2010, 07:36:55 PM

Login with username, password and session length

Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Da li bi ste partneru oprostili prevaru?  (Read 306 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Istina
Sr. Member

« Reply #35 on: January 03, 2010, 01:41:14 PM »

Ako je veza iz zaljubljenosti prerasla u ljubav, kako godine donose mudrost, mudrost veću toleranciju i poštovanje, tako sve to zajedno učvršćuje ljubav.  srce
« Last Edit: January 03, 2010, 01:46:52 PM by Istina » Logged

od zablude do istine dug je put
Cica
Jr. Member
**

« Reply #36 on: January 03, 2010, 02:13:17 PM »

pretpostavljam da se svi ljudi udaju/zene iz zaljubljenosti tj. ljubavi, zasto dolazi do kraha tih brakova / veza?
romantik
Administrator

veciti optimista

« Reply #37 on: January 03, 2010, 02:16:33 PM »

e sada to je vec tema za polemisanje.
Neki su bili slepi pa nisu hteli da vide nedostatke koje su im posle jako smetali. Neki su poceli zbog besparice da se prepucavaju, nervoza koja prerasta u sve vece svadje. Neki su videli da je zabavljanje jedno a brak drugo i da kao takvi ne mogu zajednicki da funkcionisu. Neki su imali uticaj sa strane......itd

Nista ne moze vratiti sjaj jesenje trave i uvelog lisca, ne treba plakati, ne treba tugovati, treba naci snage u onome sto ostaje iza nas
Istina
Sr. Member

« Reply #38 on: January 03, 2010, 02:18:40 PM »

@cica Ja mislim zato što zaljubljenost bude i prođe, a ne preraste u ljubav. Ljubav je davanje i mnogo više zahteva od nas nego zaljubljenost, koja se više zasniva na privljačnosti, tj. hemiji. Za ljubav su neophodni pažnja, tolerancija, strpljenje, podrška.... još puno toga. Ako toga ima i dok smo zaljubljeni, na pravom smo putu ka ljubavi, ako nema, veza se istroši čim hormoni utihnu.

Cica
Jr. Member
**

« Reply #39 on: January 03, 2010, 02:26:01 PM »

kapiram ja to ljubav vs. zaljubljenost, nego se pitam sta se desi da bi doslo na primer do prevare ili cak raspada braka / veze. ja sam u braku 12 godina i ma koliko da imamo neka neslaganja oko manjih ili vecih stvari nikada nismo dosli u iskusenje da kazemo: ajmo da razmotrimo mogucnost da svako ide na svoju stranu. cak mi se cini da bih pre ja bila ta koja bi se okrenula i otisla nego moj muz i ako se za njega moze reci da je "brz momak". 
Istina
Sr. Member

« Reply #40 on: January 03, 2010, 02:35:24 PM »

Šta se desi da dože do raskida ili prevare? To je toliko individualno da bi teško mogao neko da odgovori gledajući tuđu vezu ili brak. Razloga za (prevaru) razlaz je puno. Već smo pisali šta je sve neophodno za dobru vezu, ako svega toga ili nečeg važnog za partnere nema, eto ti preduslova, a motiv može da bude trenutan i ne tako jak u odnosu na sve ostalo što se vremenom prikupilo. Prevara je motiv, a razlog je odnos između partnera. Neki brakovi opstaju a da pretrpe silne krize. Opet, veliko je pitanje koliko su kvalitetni. Sve je to individualno, kao što rekoh. Muškarci obično ostaju predugo u lošem braku, jer neki brak smatraju sigurnom bazom, a svoj svet imaju van braka, pitanje je koliko su žene spremne da to prihvate. Mnoge jesu zbog materijane sigurnosti i dece, neke pak ne žele da ostanu same i dr. i sl. Koliko veza, toliko razloga za ZA i PROTIV i za prevaru i za razlaz.

Cica
Jr. Member
**

« Reply #41 on: January 04, 2010, 12:03:55 PM »

Po meni, los brak i razvod imaju ljudi koji nisu sigurni sta bi hteli. Meni nikad nije bilo jasno sto se neko vencava da bi se posle par godina razveo.

Jednostavno, kako neko ne vidi i ne kapira kakve su osobine i navike onog drugog, pre stupanja u brak? To mi je bas enigma. Mislim da je problem prevare, losih brakova i razvoda, pre svega sto ljudi rade neke stvari na silu, sto pribegavaju neki cudnim metodama da bi ostvarili svoje ciljeve, zato sto su nezadovoljni pre svega sobom a potom i onim sto ih okruzuje, zato sto ocekuju da ce se desiti cuda i nemoguce stvari.

Za dug i stabilan brak ipak treba biti realan sa realnim ocekivanjima, spreman na kompromis koji je u granicama prihvatljivog, a pare su nesto sto olaksava zivot a onome kome su pare motiv za razvod, e taj bolje da se nije nikad ni vencavao.
Istina
Sr. Member

« Reply #42 on: January 04, 2010, 12:48:00 PM »

Po meni, los brak i razvod imaju ljudi koji nisu sigurni sta bi hteli. Meni nikad nije bilo jasno sto se neko vencava da bi se posle par godina razveo.

Većina ljudi se venčava zato što misli da je našla pravu osobu i planira da lepo žive do starosti, ali ni jedan brak nema zagarantovan "rok trajanja", tako da su razvodi realan ishod veze koja se vremenom istroši. Videla sam puno "idealnih" brakova i bračnih partnera koji su se čudili drugima kako se razvode, a uradili isto to posle nekog vremene. Svašta može da nam se desi u životu... Mada podržavam da je bolje dobro se upoznati, pa ući u brak.

Mislim da je problem prevare, losih brakova i razvoda, pre svega sto ljudi rade neke stvari na silu, sto pribegavaju neki cudnim metodama da bi ostvarili svoje ciljeve, zato sto su nezadovoljni pre svega sobom a potom i onim sto ih okruzuje, zato sto ocekuju da ce se desiti cuda i nemoguce stvari.

Moguće da si ovde delom u pravu, a možda i ne, jer ipak mi ne možemo znati nečije metode, motive, očekivanja za njihove intimne stvari a da ne "guramo nos" u njihov život, a i tada je pitanje koliko možemo pravilno da sagledamo situaciju i realno procenimo. Puno se toga isprepliće tokom veze, a još više braka. Kako je za ljubav, vezu i brak potrebno dvoje, tako je i za prevaru, raskid ili razvod potrebno dvoje. Brak je intimna zajednica dvoje ljudi, tu tećem nije mesto da se meša ni u kom pogledu.

Uvek sam za kokrektan odnos između partnera, poštovanje, otvoren razgovor i dogovor. Pa ako nije dobra veza ili brak, bolje dobar raskid ili razvod, nego loša veza ili  brak. Posebno ako u braku ima dece.

Cica
Jr. Member
**

« Reply #43 on: January 04, 2010, 02:47:12 PM »

@Istina, vidim da se negde kapiramo a negde bas i ne. Zanimam me, sta bi po tebi bio los brak / veza? Kako bi ti opisala.
ARIELA
Full Member

« Reply #44 on: January 04, 2010, 03:27:09 PM »

Jednostavno, kako neko ne vidi i ne kapira kakve su osobine i navike onog drugog, pre stupanja u brak? To mi je bas enigma. Mislim da je problem prevare, losih brakova i razvoda, pre svega sto ljudi rade neke stvari na silu, sto pribegavaju neki cudnim metodama da bi ostvarili svoje ciljeve, zato sto su nezadovoljni pre svega sobom a potom i onim sto ih okruzuje, zato sto ocekuju da ce se desiti cuda i nemoguce stvari.

Za dug i stabilan brak ipak treba biti realan sa realnim ocekivanjima, spreman na kompromis koji je u granicama prihvatljivog, a pare su nesto sto olaksava zivot a onome kome su pare motiv za razvod, e taj bolje da se nije nikad ni vencavao.

i potrebno je truditi se sto danas ljudi zaboravljaju...nekada se znalo jedan brak za ceo zivot i onda su se trudili oboje da to uspe..Ne kazem da treba ostajati u braku po svaku cenu, al danas retko ko ima u glavi ono "do kraja zivota" i samim tim se sluze logikom, malo cu se ozeniti/udati pa ako ne ide, nema veze, malo prevare ili kud koji mili moji...

naravno ima izuzetaka i postoje momenti kad se ljudi promene i ljubav nestane...al onda na vreme okoncati a ne otezati i jos varati
Cica
Jr. Member
**

« Reply #45 on: January 04, 2010, 05:15:47 PM »

da, da, bitan je trud i posvecenost vezi, kao i za sve drugo u zivotu.

Mara
Newbie
*

« Reply #46 on: January 04, 2010, 05:43:13 PM »

i potrebno je truditi se sto danas ljudi zaboravljaju...nekada se znalo jedan brak za ceo zivot i onda su se trudili oboje da to uspe..Ne kazem da treba ostajati u braku po svaku cenu, al danas retko ko ima u glavi ono "do kraja zivota" i samim tim se sluze logikom, malo cu se ozeniti/udati pa ako ne ide, nema veze, malo prevare ili kud koji mili moji...

naravno ima izuzetaka i postoje momenti kad se ljudi promene i ljubav nestane...al onda na vreme okoncati a ne otezati i jos varati

Ja sam, pak, misljenja, da su nekada ljudi posto poto ostajali u braku rukovodeci se onom "Sta ce svet da kaze?". Srecom, ta vremena su prosla tako da danas vazi deviza "Bolje dobar razvod nego los brak".
romantik
Administrator

veciti optimista

« Reply #47 on: January 04, 2010, 05:46:21 PM »

naravno da je jako bitan trud i razumevanje. Ali dovoljno je da jedna strana to nece da prihvati, tera po svome, vecito je samoziv i onda ta druga pati, trudi se a kao da sipa vodu u suplju casu

Nista ne moze vratiti sjaj jesenje trave i uvelog lisca, ne treba plakati, ne treba tugovati, treba naci snage u onome sto ostaje iza nas
Istina
Sr. Member

« Reply #48 on: January 04, 2010, 06:22:39 PM »

@Istina, vidim da se negde kapiramo a negde bas i ne. Zanimam me, sta bi po tebi bio los brak / veza? Kako bi ti opisala.

@Cica Draga moja, normalno je da se nekad ne slažemo u mlišljenju ili ne razumemo, jer smo svi različiti, ali onda nam je još interesantnije da malo prokomentarišemo neke stvari svako sa svoje tačke gledišta ili lz iskustva, svejedno.

naravno da je jako bitan trud i razumevanje. Ali dovoljno je da jedna strana to nece da prihvati, tera po svome, vecito je samoziv i onda ta druga pati, trudi se a kao da sipa vodu u suplju casu

Evo citirala samt ti @romatic, to je otprilike moj odgovor, s tim što bih dodala da pored neslaganja u karakteru, netolerancije sa jedne strane, ima i ozbiljnijih situacija kada je bolje pobeći iz braka, a to su nasilje u porodici, bolesti zavisnosti, pedofilija, ili razni poremećaji kod partnera (opsednutos seksom sa bilo kojom ženom ili sklonost ka istom polu) koje on vrlo vešto skiriva tokom zabavljanja, a otkriju se tek u braku ili kasnije nastanu, i to se dešava. Zato sam ti rekla da mi sa sastrane ne možemo baš precizno proceniti šta je bio uzrok nečijeg raskida. Možda sve ovo deljuje previše ozbiljno, ali je mnogo više zastupljeno danas nego što možemo da pretpostavimo.

Hoću reći sve što se kasnije desi a zasmeta nam kod partnera (u odnosu na ono kakvog smo ga upoznali i poželeli za ceo život), tako da posle razgovora, truda da održimo brak i uz maksimalnu toleranciju, počne jako da nam smeta i opterećuje, treba prekinuti obavezno. Posebno ako imamo decu.

Uz ovo dodajem i @marino mišljenje i onda ti je to kompletan odgovor šta mislim ovoj temi.

Quote from: Maralink=topic=1562.msg51048#msg51048 date=1262623393
Ja sam, pak, misljenja, da su nekada ljudi posto poto ostajali u braku rukovodeci se onom "Sta ce svet da kaze?". Srecom, ta vremena su prosla tako da danas vazi deviza "Bolje dobar razvod nego los brak".

Veliki pozdrav svima!

mirka
Hero Member

« Reply #49 on: January 16, 2010, 12:30:02 AM »

mislim da na ovo pitanje niko od nas ne može dati odgovor dok se ne suoči sa realnom situacijom
naopakabajka
Jr. Member
**

« Reply #50 on: March 06, 2010, 08:02:41 PM »

definitivno DA ako sam ja jos uvijek na prvom mjestu.
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: